13. marraskuuta 2016

mies mekossa

HAPPORADIO @ SATAMARAVINTOLA LAIVURI, PIELAVESI

Aateltiin Minnan kaa lähteä virkistävälle viikonloppureissulle ja suuntana oli ensimmäiseksi Keuruun mökki! Perjantaina päästiin aika myöhään liikenteeseen töiden takia ja siksi oltiinkin myös myöhään perillä. Otettiin sivistyneesti lasit viiniä ja mentiin nukkumaan, kuten kunnon ihmiset tekee. Aamulla sai nukkua niin pitkään kun halusi ja arvatkaa vaan olinko jo kello yheksän ihan tikkana, koska mul oli ollu sellanen työputki, etten osannu nukkuu pitkään.

Pistettiin sauna lämpiämään ja mä en ymmärrä, kun Minna sai padan ja saunan ekalla palamaan ja aina kun me Jutan kaa ollaan mökkeilemässä niin siinä arvotaa eka tunti sitä, et kumpi alkaa painia kumman homman kaa. Seuraava tunti manataan kun ei syty ja jos syttyy ni se palaa sellaset viisi minuuttia ja sammuu... Päälle vähä ärräpäitä ja pullollinen sytytysnestettä niin se on ehkä syttyny ja ollaan ehkä joskus päästykin saunomaan.

Päivällä tuli sellanen pieni homma ja apteekkireissu, et meinattiin kuolla nauruun ja vähä viivästy löylyttely, mut en ees viitti sanoo mitä tapahtu. Se oli niin semmost... xD No vihdoin oltiin saunan raikkaita, ykköset päällä ja lähettiin ajeleen kohti Pielavettä. Mä ajoin ehkä puol tuntia, kun mulla palo käämi, ku tekoripset ja silmälasit ei oo ihan toimiva yhdistelmä, joten Minna sai kunnian olla kuskina loppuajot. Me ei ihan oltu tajuttu et tonne oli noin pitkä matka. onneks oltii ees mökil niin siitä meni joku kolme tuntii.


Perille päästyä oltiin sillee et "apua ja mihin ollaan taas tultu". Istuttiin hiekkalaatikolla ja vahdattiin kelloa, et millo alkaa kun oltii hyvissä ajoin siellä. Joskus puolen yön aikaa soitto soi, lava oli nenää asti ja kun keikka loppu oli pimeetä ku säkissä. Siis ulkona oli pimee, ei meijän päät ollu pimenny mihkää!

Siinä sitten hetki ihmeteltiin Tykin upeeta moo moo mekkoa ja lähettiin haahuilee autolla pitkin Pielaveden "keskustaa". Pielavedellä ei ole neljään asti auki olevia baareja, mut siellä on hotelli Humpuuki, muutama pokestoppi ja sairaala. Joskus aamuyöllä oltii perillä ja silmät ristissä nukkuu, mä olin jo nukahtanu autoon ja tapani mukaan unissani puhunu Minnalle ja vastaillu päättömyyksiä sen juttuihin. 


Sunnuntai päivällä otettiin nokka kohti kotia!

- Ankka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti